נשיא ברינקס ישראל מסביר בפודקאסט למה, בניגוד למה שמקובל לחשוב, הכסף המזומן נמצא כאן כדי להישאר
איך מגיע הכסף המזומן לכספומט? מי אוסף את הפדיון היומי של העסק ומזכה את חשבון הבנק? כיצד מזהים שטרות מזויפים? ומה קורה במקרה של שוד, הונאה או טעות תמימה בחישוב? את כל השאלות האלו הפנינו לנשיא ברינקס ישראל, ישי צוויקל.
ביקשנו מישי תקציר בסגנון Follow the money – מנין הכסף בא ולאן הוא הולך. הוא סיפר לנו למה, בניגוד למה שאולי נדמה לחלקנו, הכסף המזומן ממש לא מתחיל להיעלם. ודאי לא בתקופת פוסט הקורונה, שבמהלכה השימוש בו רק עלה ועלה (ככלל, אנשים נוהרים במשברים למזומן, למתכות ולנדל"ן); ובטח לא בקרב אוכלוסיות שעבורן המזומן הוא אמצעי תשלום ומסחר בלעדי כמעט, כמו החברה הערבית, החרדים ומסורבי חשבון רבים. על פי ההערכה הרווחת, הדיגיטציה בשוק התשלומים תבוא, אם בכלל, על חשבון שוק כרטיסי האשראי.
ניסינו להבין למה בישראל, מעצמת פינטק לכל דבר ועניין, שוק התשלומים המקומי נותר מסורתי יחסית, והטרנדים החדשניים מגיעים לכאן באיחור. ניסינו גם להבין איך יתנהג המזומן – ואיך תיראה ברינקס – עוד שנים קדימה. ישי הזכיר כי החברה, שאותה הוא מגדיר כחברת הסיכונים (פיזיים ודיגיטליים) הגדולה בעולם, קיימת כבר מעל 160 שנה. היא ידעה תמיד לעשות את ההתאמות, מימי הסוס והעגלה בשיקגו ועד ימינו אנו, עם כספות חכמות ושידורים טכנולוגיים בין-יבשתיים. בקיצור, לפחות בהקשר הזה, הוא לא מודאג.
אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-53 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.
בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.
פודקאסטים נוספים שיכולים לעניין אותך:
"זמן לחשוב" עם יעל נבט וישראל גופמן: ועכשיו ילדים והורים – נראה כמה חינוך פיננסי הוא פשוט
"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט
'זמן לחשוב' עם רז הייפרמן וישראל גופמן: "טכנולוגיה היא רק קומת הבסיס"