נובמבר (3.11) נפתח עם פיילוט לפיצ'ר חדש באינסטגרם בשם 'Try On' – פרסומות למוצרים שונים המקשרות לעמוד המוצר. כשמגיעים לעמוד המוצר, ניתן באמצעות טכנולוגיה של מציאות רבודה, להתנסות ולמדוד את המוצר, מבלי להגיע פיזית לחנות או להזמין ואז להתאכזב, כי "לא מדדנו".
מספר מותגים מובילים, למשל מותג משקפי Ray-Ban ומותגי קוסמטיקה כמו Mac ו-Nars בשיתוף עם מותגים נוספים, כבר הצטרפו לפיילוט הקניות הוירטואלי, וזו רק ההתחלה.
קרדיט: INSTAGRAM
הרעיון הוא להנגיש את המוצרים כמה שיותר ולאפשר לקונים תצוגה מקדימה, בעצם לראות איך המוצר יראה בפועל על גופם. זו אמנם לא הפעם הראשונה שנתקלים ביוזמה כזו והטכנולוגיה לא חדשה, כלומר מותגים התנסו בעזרי מכירה בצורת AR (מציאות רבודה) על מנת לדמות נראות על הגוף, אך זו הפעם הראשונה שאינסטגרם לוקחת חלק, מנסה ומכוונת את עצמה גבוה יותר ויותר לעבר מסחר אלקטרוני מתוחכם ותשלום דרך האפליקציה עצמה.
שנתחיל בסלפי?
נכון לעכשיו, החוויה של מדידת המוצרים נעשית אך ורק בעזרת מצלמת הסלפי הקדמית, אך אולי בקרוב כבר תוכלו לצלם אחרים עם המוצר עליהם בעזרת המצלמה האחורית, הנושא בפיתוח.
עד כמה השפעה יש לאינסטגרם על החלטת הלקוח אם לקנות מוצר או לא? הרבה, וזה כבר הוכח: מחקר של איפסוס (IPSOS@), המבצעת מחקרי צרכנות עולמיים, קבע ש-95 אחוז מהנשאלים אמרו כי אינסטגרם עוזרת להם להחליט אם לקנות מוצר חדש או שירות (מקור: hindustantimes.com).
כשנושא התשלומים דרך האפליקציה יתפוס תאוצה, מעניין איך אינסטגרם שכבר שוחה במותגים ופרסום, תצליח ליישם אותו בפועל.
היתרון של אינסטגרם היא ש"הקהל" כבר נמצא, ומותגים שיבחרו לפרסם דרך פלטפורמה זו, יזכו לחשיפה גבוהה יותר, לדוגמה נכנסתם לעמוד מוצר ורכשתם, אחרי שסיימתם לשלם אינסטגרם כמנוע פרסומי לכל דבר, תציג לכם הצעות נוספות של מותגים שהיא בוחרת לקדם, נשמע מוכר לא?
בכל מקרה, כבר ממרץ 2019 חברות מסויימות יכלו למכור את המוצרים שלהם באינסטגרם דרך Instagram Checkout מבלי לצאת מאינסטגם, אז עכשיו גם יוכלו למדוד אותו.
(מתוך Instagram-press.com)
סיפורי קניות
כשכל המערכת תעבוד כמו שצריך אינשאללה, אינסטגרם בונים על כך שהמשתמשים יקבלו השראה ויחלקו את חווית ה-AR בסטוריס האישיים שלהם. בצורה זו, הסיפורים המקוריים גם יכילו את הקישור לעמוד המוצר שם נמצאת טכנולוגיית ה-AR וגם יהפכו ויראליים ויחשפו את הפלטפורמה World Wide.
החשיבות האסטרטגית של אינסטגרם עבור מותגים גדולה, והייתה כך עוד לפני שהאפליקציה הציעה אפשרויות קנייה ישירה דרכה. שורה תחתונה, החשיבות של האינטראקציה עם הקונה הפוטנציאלי גבוהה, ואינסטגרם ומתחרות אחרות יעשו הכל כדי לשלב את כל תהליך הקניות במקום אחד, מהנראות, ה"הוק", אפשרויות הקנייה, המכירה ועד ההצעה הבאה שתבוא שנייה אח"כ.
אז איזה צבע שפתון הכי מתאים?
קרדיט: INSTAGRAM
הכותב הוא קופי דיגיטל ומנהל תוכן בגופמן קריאייטיב