העולם משווע לידיים עובדות – יש כבר מדינות שמעניקות אשרת עבודה גם ל"נוודים דיגיטליים" – אבל זה ממש לא אומר שתמו הסיכונים המשפטיים. עו"ד צביקה קנטור עושה סדר באסור ובמומלץ ברילוקיישן זמני או קבוע
מבחינה כלכלית, פוליטית, סוציולוגית וטכנולוגית, תופעות ה-Global Mobility היא אולי המגדיר המרכזי של התקופה. מדי יום מגלגלים אנשים שיושבים פיזית במדינה שאין להם אזרחות בה כמה מיליארדים טובים. זה קיים מאז ומעולם – הרילוקיישן של אברהם לארץ כנען, הירידה של בני ישראל למצרים – אבל בעשורים האחרונים זה התחזק לאין שיעור, עם עלייה ממוצעת של יותר מ-15% לרבעון מאז נפילת החומה והקומוניזם. רוב המתניידים הם כמובן פליטים חסרי ברירה וחסרי כול, שמדינת האם שלהם קורסת והם נאלצים לצאת ולחפש להם ולצאצאיהם חיים, פרנסה ועתיד טוב יותר (באו"ם אומדים את מספרם ב-200-100 מיליון בני אדם). לצידם יש תתי קבוצות שונות ומגוונות.
שוחחנו עם עו"ד צביקה קנטור, המתמחה בטיפול בוויזות אמריקאיות ובאשרות בכלל, על ההשפעות השונות של ה-Global Mobility. הוא פתח לנו צוהר לעולם העובדים הזרים בארץ ובחו"ל, לטעויות טיפשיות שכדאי מאוד להימנע מהן – עיין ערך עבודה בעגלות בארצות-הברית ללא אזרחות או גרין קארד – ובשאלה הבוערת בלא מעט חברות ישראליות ובינלאומיות: המיסוי כאן ושם.
האזינו לפרק >>
אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-100 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.
בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.
פודקאסטים נוספים שיכולים לעניין אותך:
"זמן לחשוב" עם יעל נבט וישראל גופמן: ועכשיו ילדים והורים – נראה כמה חינוך פיננסי הוא פשוט
"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט
'זמן לחשוב' עם רז הייפרמן וישראל גופמן: "טכנולוגיה היא רק קומת הבסיס"