משאיות אוכל כבשו את העולם ובשנים האחרונות תופסות תאוצה גם בישראל.
הקונספט שהתחיל כנראה בארה"ב משף אמריקאי – דרום קוריאני בשם רוי צ'וי (chefroychoi@), שהתחיל את הסצנה כבר בתחילת שנות ה-2000 בקליפורניה החמה עם BBQ להמונים, השתדרג והיום אפשר למצוא את כל סוגי האוכל והקינוחים על משאיות.
קרדיט: Arturo Rey
כשהמדיה החברתית היא כבר חלק בלתי נפרד מהחיים בדיוק כמו האוכל, היתרונות של הפוד טראקס הופכים רלוונטיים מתמיד, כמו חיבור ישיר (פיזית) לקהילה, מהירות, ניידות, נוחות, טריות והכי חשוב כיף, מתערבבים עם העידן המודרני ומוגשים חם.
מעבר לכך, בזמן שאנחנו מדברים, משאיות אוכל מגיעות עם מטבחים משודרגים ותפריט עשיר, אנרגיה סולרית על הגג, ועם שפים עטורי כוכבי מישלן שמגישים "סטריט פוד" ייחודי לכל כיס.
אז תכניסו את המפיות בתוך החולצה ותבואו רעבים, כי חרשנו את כל העולם/רשת בחיפוש אחר עמודי האינסטגרם של ה-Food Trucks שיעשו לכם טעים…
TOASTA ו-BEAT BOX KITCHEN
מלבורן, אוסטרליה
"טוסטה" הפכה מהר מאוד לפייבוריטית בסצנת הפוד טראקס במלבורן, ומגיעה עם כל ה"גוד וייבס" של אוסטרליה וחוויות אכילה נוסטלגיות המתחברות לילד שבך. מה שהם אומרים בקיצור זה: קחו טוסט, אבל אחד כזה טעים ומושחת, שבו על סקייטבורד ותחיו קצת, אל תקחו את החיים כ"כ ברצינות, ומוסיפים בקריצה "זה יהיה הסוד הקטן שלנו". המשאית חונה גם בפסטיבלים רבים וחורשת את מדינת ויקטוריה. לפי התמונות המגרות, הטוסטים הם היחידים ש"לחוצים" שם.
משאית נוספת שגומעת מיילים ו"קאש" במלבורן היא "ביט בוקס קיצ'ן" שכמו "טוסטה" התחילה מדיינר משפחתי של המבורגרים, שייקים וצ'יפס, שזה גם הסלוגן, והכניסה את הקונספט של המוזיקה ביחד עם האוכל גם לרמקולים הענקיים בעיצוב המשאית. איזו מסיבה!
קרדיט: toastafoodtruck@
קרדיט: beatboxkitchen@
SUGAR+SPOON
סיאטל, צפון-מערב ארה"ב
במדינת וושינגטון יש משאית אוכל שמכניסה המון צבע לקינוחים וגם לאינסטגרם, אז תכירו את
"שוגר פלאס ספון" (sugarspoondough@) שכולה בצק, וואפלים וגלידות מבלי לשכוח כפית.
איוונה וויליאם הכירו בקולג', וכבר אחרי שנה החליטו לקחת את היחסים שלב אחד קדימה, והציגו את בצק העוגיות הראשון על פוד טראק בסיאטל שכלל מתכון משגע ללא ביצים וקמח.
קרדיט: sugarspoondough@
לפני שנצא מהיבשת, אי אפשר בלי גבינה מותכת, קבלו גם את המשאית של המאמא הזו מקנדה, שמגישה גבינות גורמה בסגנון ביתי, לצד מאכלים ביתיים כמו שאמא מונקובר נהגה להכין, תרתי משמע…
קרדיט: momsgrilledcheese@
4ROOMED EKASI CULTURE
קייפטאון, דרום אפריקה
אז מאיפה השם? מאחורי משאית האוכל הזו (4roomedekasiculture@) עומדת שפית שאפתנית שהייתה בעבר טכנאית שיניים 17 שנה וגם מעצבת בתים וסיפור של תרבות וקהילה. אביגיל מבאלו ייסדה את 4ROOMED ב-2014, והשם מייצג את הבונגלו המשפחתי בעל ארבעת החדרים האופייני והמזוהה עם eKasi, עיירות דרום אפריקה, ואת הבית בו גדלה גם היא.
הפוד טראק והמסעדה מתמחים במתן פרשנות מודרנית למנות מסורתיות דרום אפריקאיות, וב-2019 המסעדה גם הוכרזה כאחת מ-30 המסעדות הטובות בעולם, על פי המגזינים Food & Wine ו – Travel Leisure.
4ROOMED "פתחה דלת" לעסקים מקומיים, תוך עידוד השתתפותם של האזרחים ומעורבות, יחד עם אורח חיים בריא ואמונה עצמית. אביגיל אומרת שעבורה זה "לידה מחדש" וחיבור לשורשים.
מה אתם חושבים, נראה מעולה לא?
קרדיט: 4roomedekasiculture@
קרדיט: 4roomedekasiculture@
קרדיט: 4roomedekasiculture@
WANDERCRUST
לונדון, אנגליה
פיצה נפולטינה מסורתית בבירת אנגליה? יש דבר כזה ולפי התגובות היא גם מעולה.
החבר'ה האלו העמיסו על הטנדר תנור עץ אורגינל וציוד קייטרינג מקיף, כדי להגיע לטכניקות ולטעמים שמגיעים לגמרי ממקום אחר, אלו שהעניקו להם גם את הזכייה בפסטיבל הפיצה של לונדון ב-2018. המרכיבים הסודיים? תשוקה, סבלנות וחזרתיות. אם אתם רחוקים כמה מיילים מהפיצה-ואן, אל תדאגו, יש גם משלוחים ואירועים פרטיים.
קרדיט: wandercrust_ldn@
קרדיט: wandercrust_ldn@
NEW SOUL FOOD ו- WHAT THE TRUCK?
פריז, צרפת
קחו מיקס לנשמה. "ניו סול פוד" (newsoulfood@) היא עסק משפחתי על משאית, שמגיע עם המון סטייל, גרפיטי, אפרו ענק, מוזיקה וצוות של שפים וקונדיטורים מאפריקה, הקריביים ואירופה.
בעזרת תנור עצים משודרג הם מביאים טעמים חדשים לעופות ודגים מעושנים, יחד עם חומרי גלם אקזוטיים, נטולי גלוטן למי שרוצה וכמובן, מאפים וקינוחים ביתיים. הרעיון להגיש ארוחה שלמה ומעטפת קולינרית מלאה In-House, זה טרנד מוביל במשאיות אוכל מסביב לעולם. הם פשוט רוצים שתישארו יותר.
קרדיט: newsoulfood@
מוזיאון הלובר זה אחלה, אבל "השפיץ" של פריז היא משאית האוכל הזו – What the truck?. מעבר לאהבה למטבח, השפים במשאית אוהבי אדמה, ומשנים את התפריט ואת מיקומם בעקביות ובהתאם לעונות השנה ולמה שהאדמה מספקת. קונספט התפריט הוא "שוק" כשהדגש הוא בעיקר על ירקות והשילוב שלהם במנות, גם אם מדובר בהמבורגר מושחת. כמובן יש מסעדה מאחורי המשאית, שעושה גם אירועים פרטיים. כנסו ותטעמו.
הלו, פיתה פלאפל מישהו?
קרדיט: whatthetruckparis@
קרדיט: whatthetruckparis@
HIT 'N RUN
לימה, פרו
בדיוק כמו השם, לפעמים צריך אוכל מהיר, מושחת וטעים ולברוח. זה בדיוק מה שתקבלו כאן, רק עם המון "וויב" דרום אמריקאי, מוזיקה, גרפיטי בכל פינה ושמחה של אנשים שבאו לעשות לכם כיף וטעים.
קרדיט: @hitnrunfoodtruck
View this post on Instagram
קרדיט: @hitnrunfoodtruck
INNOCENT ICE CREAM
ונקובר, קנדה
חייבים קינוח מתוק? ונקובר יכולה להיות בירת הפוד טראקס עם המבחר העצום שיש שם, אבל בחרנו משאית מיוחדת, חד-קרן אם תרצו. "איננוסנט אייס קרים" (innocenticecream@) ממש לא תמימים ומגיעים עם קינוחים וצבעוניות שעושים "יאם!". עמוד האינסטה של המותג חושף את מגוון הקינוחים הביתיים, אך לא שוכח להיות מעודכן ולקשר את הקונספט לימים מיוחדים, חגים ומשפטי מוטיבציה שיגרמו לכם לקחת עוד ביס קסום. אם נזמין זה יימס בדרך? אוף, למה!
קרדיט: innocenticecream@
קרדיט: innocenticecream@
הכותב הוא קופי דיגיטל ומנהל תוכן בגופמן קריאייטיב