img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
temperature icon 36°

web2infoחשוב לדעתלקראת יום הזיכרון המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל מנציח נופלים באמצעות מלגת חיים
חשוב לדעת

לקראת יום הזיכרון המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל מנציח נופלים באמצעות מלגת חיים

בימים בהם משפחות רבות מחפשות דרך משמעותית להנציח את יקיריהן שנפלו, המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל, מציע מסלול ייחודי: "מלגת חיים" – הזדמנות להנציח את זכר הנופלים, חיילים ואזרחים, באמצעות תמיכה בחיילים בודדים משוחררים הפונים ללימודים אקדמיים

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל – צילומים אורי מאירוביץ'

"כל אדם שנפל הותיר אחריו לא רק משפחה, אלא גם חלומות וערכים", אומרת סא"ל (במיל') ליאורה רובינשטיין, מנכ"לית המרכז. "באמצעות 'מלגת חיים', משפחות יכולות להנציח את יקיריהן בדרך חיה ומתמשכת – על ידי פתיחת דלתות לעתיד טוב יותר עבור חיילים בודדים משוחררים."

הנצחה שהיא התחלה חדשה

המרכז, שהוקם ב-2009 לזכרו של החייל הבודד מייקל לוין ז"ל שנפל במלחמת לבנון השנייה, מהווה דוגמה חיה לכוחה של הנצחה משמעותית. "כל מלגה שתיפתח תספר את סיפורו של חלל, ובו-זמנית תכתוב פרק חדש בחייו של חייל בודד משוחרר," מסבירה רובינשטיין. "זו דרך להמשיך את השליחות של יקירינו שנפלו – לבנות חברה ישראלית חזקה יותר." מובילת המיזם הינה נשיאת העמותה ומייסדת התוכנית לחיילים חסרי עורף משפחתי, דרורית ניצני.

מעגל של נתינה

המלגה מכסה הוצאות חיוניות כמו שכר דירה, מזון ותחבורה, ומאפשרת לחיילים בודדים משוחררים להתמקד בלימודיהם האקדמיים. המשפחות התורמות לא רק מנציחות את זכר יקיריהן, אלא גם זוכות להיות חלק מהתקדמותם של הסטודנטים, לראות כיצד הזיכרון הופך למנוף לצמיחה ולהצלחה.

"בתקופה זו, כשכל כך הרבה משפחות מחפשות דרך להנציח את יקיריהן, אנחנו מציעים אפשרות שהיא גם זיכרון וגם עשייה, גם כאב וגם תקווה," מסכמת רובינשטיין. "זו הזדמנות להפוך את הזיכרון למשהו חי ונושם, שממשיך להשפיע ולשנות חיים."

משפחות המעוניינות לייסד מלגה לזכר יקיריהן מוזמנות ליצור קשר עם דרורית ניצני: drorit@nitzani.co.il ,054-6654320




 

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל טלפון 03-5601931 לתרומה

אתר, פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, יוטיוב, לינקדאין

סרטון תדמית של העמותה, סרטון עמותה חרבות ברזל

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל, הוקם לאחר מותו של מייקל לוין, חייל בודד שהתגייס לצה"ל, במלחמת לבנון השנייה ב2006. בשנת 2004 הגשים את חלומו כשעלה לבד ארצה והתגייס לחטיבת הצנחנים. בקיץ 2006, פרצה מלחמת לבנון השנייה כשהוא בחו"ל. מייקל לא היסס וטס חזרה לישראל כדי להילחם לצד חבריו. ב-1.8.2006 נהרג מייקל מירי צלף בכפר "עיתא אל-שעב. "המרכז לחיילים בודדים" הוקם לזכרו.

כ-7,000 חיילים וחיילות בודדים משרתים בצה"ל ומקבלים תמיכה על ידי גורמים שונים. עמותת ’מייקל לוין‘ מלווה בכל רגע נתון כ3,500- חיילים וחיילות בודדים, מתוכם כ2,000-בשרות פעיל. העמותה מעניקה לכל חייל או חיילת בודדים, מעטפת משלימה ומותאמת אישית, תוך ליווי רציף למשך עד כ-10 שנים, לפני גיוס ולאחר השחרור, שנים בהן המענה הצבאי מצומצם. המרכז מהווה בית ומקום לבילוי, ארוחות משותפות, תמיכה ותחושה של משפחתיות עבור החיילים והחיילות הבודדים.

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל – צילומים אורי מאירוביץ'

בשנים הקרובות צפויה מגמת עלייה של כ-10% במספר החיילים המלווים על ידי העמותה מדי שנה, לאור עלייה לישראל, יציאה מהחברה החרדית וצמיחה בתוכניות לשילוב נוער בסיכון בצה"ל.

בתחילת הדרך, העמותה טיפלה רק בחיילים בודדים שעלו מחו"ל ומשפחתם נשארה שם וב2015 לאחר מבצע "צוק איתן", דרורית ניצני נשיאת העמותה כיום, אחרי 20 שנה כמעצבת אופנה, ייסדה את התוכנית לחיילים בודדים חסרי עורף משפחתי, הווה אומר כל חייל ישראלי אשר נקלע לנתק ממשפחתו בגלל נסיבות חיים שונות. זאת עשתה גם ממניעים אישיים, לאחר שהיא ובעלה המוסיקאי יאיר ניצני ("תיסלם"), אימצו את אלי סופר, חייל בודד שנפצע קשה ב"צוק איתן" ושכב לבדו בבית החולים, מאחר והיה בנתק ממשפחתו בארץ. אליה הצטרפה בשנים האחרונות המנכ"לית סא"ל במיל' ליאורה רובינשטיין מאחוריה 30 שנות שרות בצה״ל בתפקידים בכירים, ושימשה בשבע שנים האחרונות כמנהלת תוכנית החיילים חסרי עורף משפחתי ובשנתיים האחרונות כמנכ״לית העמותה. יחד עם חברי ועד מוכשרים נוספים, קבוצת בנות שירות ומתנדבים רבים ברחבי הארץ, הם אמונים על קיום ותפעול העמותה החשובה.

אם כן, העמותה מעניקה ליווי בשתי תכניות במקביל- הן לחיילים בודדים עולים והן לחיילים בודדים ישראלים חסרי עורף משפחתי, ליווי אישי ומקצועי של עובדות סוציאליות ורכזים,
וליווי ארוך טווח לפני הגיוס, במהלך השירות הצבאי וחמש שנים מהשחרור.
לעמותה תו מידות לאפקטיביות.

המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל – צילומים אורי מאירוביץ'

העמותה מספקת לחיילים הבודדים פתרונות דיור, ייעוץ וסביבה קהילתית:

דיור – למרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין מרכזים ו-6 בתים ברחבי הארץ: ירושלים, מודיעין והרצליה, בהם שוהים דרך קבע 150 מהחיילים הבודדים. אליהם מצטרפים שאר החיילים לפעילויות השונות.

ייעוץ – צוות מקצועי של רכזי חיילים יעמוד לרשות החיילים הבודדים, מלש"בים וחיילים משוחררים, סיוע בהכרה כבודד, מיצוי זכויות מול ממסד, הנגשת מידע, ליווי ביורוקרטי מול הצבא ועוד.

קהילה – העמותה מפעילה מועדון חברתי עבור החיילים הבודדים באזורים שונים. מטרת העל של המועדון החברתי – לייצר תחושת שייכות וקהילה בקרב החיילים. מקום אשר יהווה עבורם מסגרת לשהות בה, לאכול, לשתות, לקבל אוזן קשבת לכבס ועוד.

בשנים האחרונות הרחיב המרכז את פעילותו והקים תכניות ייעודיות לאוכלוסיות מיוחדות, ביניהן תכנית לליווי צעירים יוצאי הקהילה החרדית בדרכם לשירות צבאי משמעותי. המרכז מהווה בית חם ומשפחה תומכת לאלה שבחרו לשרת את המדינה, למרות האתגרים המיוחדים בדרכם שכמ2023 מלחמת חרבות ברזל, הרחיבה העמותה את המענים ומערכי התמיכה לחיילים, חיילי מילואים ומשפחות עולים.

 

לפרטים נוספים: ליהי גורלניק יחסי ציבור, 054-7300510, lihigoralnik@gmail.com

הירשם
דווח על
guest
0 תגובות
הצג את כל התגובות
למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות