באילו מצבים רפואיים יספיק מרשם, מי יזדקקו לרישיון, וכמה זה יעלה לכם – כל מה שאתם צריכים לדעת על החוק החדש
בחודש יוני האחרון קיבלו ישראלים רבים בשורה משמחת. ועדת הבריאות של הכנסת אישרה תיקון לחוק, לפיו חולים בשורה ארוכה של מצבים רפואיים יוכלו לקבל טיפול בקנביס רפואי באמצעות מרשם, מבלי שיצטרכו להוציא רישיון.
100 אלף המטופלים שמחזיקים היום ברישיון לצריכת קנביס רפואי סובלים ברובם מפוסט טראומה (PTSD) או מתופעות כאב כרוניות. לפי החוק החדש, חולים בהתוויות אלה ימשיכו לקבל את הטיפול ברישיון משרד הבריאות, כפי שהיה נהוג בשנים האחרונות.
מאחר שקנביס מוגדר סם מסוכן, משרד הבריאות שומר על סמכותו לאשר למטופלים אלה לקבל רישיון, באמצעות היחידה לקנביס רפואי (היק"ר), או באמצעות רופא שעבר הכשרה מיוחדת לכך במסגרת הרפואה הציבורית (קופות החולים ובתי החולים).
הבשורה האמיתית של החוק החדש, שייכנס לתוקף בתחילת 2024, נוגעת למצבים רפואיים רבים אחרים – מחלות נוירולוגיות, מחלות מעי דלקתיות, אונקולוגיה, גריאטריה, אוטיזם ועוד. אלה יוכלו לקבל טיפול באמצעות מרשם רופא. את המרשם לקנביס רפואי ניתן יהיה לקבל רק מרופא מומחה בתחום המחלה, ורק דרך קופות החולים או בית חולים ציבורי.
מרשמים מרופא של קופות החולים או בתי חולים ציבוריים יכולים להינתן למטופלים המאובחנים במצבים הבאים:
• מחלה אונקולוגית פעילה, או בזמן טיפול אנטינאופלסטי פעיל
• מחלת מעי דלקתית פעילה ומוכחת
• כשל חיסוני נרכש (AIDS)
• טרשת נפוצה (Multiple Sclerosis)
• פרקינסון
• תסמונת טורט בבגירים
• אפילפסיה
• מצב סופני (חולה שהערכת תוחלת חייו היא שישה חודשים או פחות)
• הפרעה בספקטרום האוטיסטי
• דמנציה
חשוב לדעת שיש מצבים רפואיים נוספים שלא אושרו באופן רשמי למתן קנביס רפואי, כמו פיברומיאלגיה ואנדומטריוזיס, וכן מצבים חריגים שבהם הטיפולים המקובלים כשלו. גם במצבים אלה ניתן יהיה להגיש בקשה לקבלת רישיון.
זו למעשה הפעם הראשונה שקופות החולים לוקחות אחריות כוללת על הטיפול בקנביס רפואי. טיפול זה יירשם מעתה בתיק הרפואי של הזכאים לו, ויאפשר מעקב יעיל יותר של הרופאים על מצבם הרפואי של המטופלים ועל מכלול התרופות שהם נוטלים.
קופות החולים יהיו אחראיות גם לטפל בכל הליך קבלת הרישיונות והמרשמים מהיק"ר, באמצעות יחידות שיוסמכו לכך בכל קופה. שירות זה כרוך בתשלום בסך 360 ש"ח לרישיון או 180 ש"ח עבור מרשם.
תוהים למה בכלל צריך לשלם על רישיון או מרשם? הזכאות לקנביס רפואי לא כלולה בסל התרופות, ולכן היא גם לא נכללת בתקציב שמקבלת הקופה מהמדינה. החוק החדש, על אף מגבלותיו, יקל על התהליך הבירוקרטי המייגע בדרך לקבלת הטיפול בקנביס, ויספק לרופאים כלי לגיטימי נוסף לטפל בחולים ולהקל על הסבל היומיומי שהם חווים.
מידע זה ניתן כשירות לציבור מטעם בזלת פארמה.
מכירים את מחלת פיברומיאלגיה, מחלת כאב
עוד טריק של הקופות לעשות כסף. המגמה לעזור לציבור היא מינורית. לו הייתה דאגה אמיתית לציבור היית צריכה להיות לגליזציה. כל פיתרון אחר הוא רמאות בייחוד אחרי שכל כך הרבה מדינות אשרו שימוש בקנאביס….וולא התמותתו….
צריך להפסיק לשחוט את האנשים בכסף על הדבר הזה ואם מוכרים אותו ביקר לפחות לא לקחת כסף על רשיון/חידוש רשיון זה פשוט שוד אין שום תירוץ דמצדיק את זה גם הטענה שזה לא נמצא בסל הבריאות
כי אם מי שמאשר זה רופא שעובד בתקופת חולים או היק"ר שזה גוף בתוך משרד הבריאות הם כבר מקבלים את התקציב שלהם זה סתם שחיטה והתעללות באנשים חולים חלאס עם זה!!!!
אני גם חושבת שרישיון ומרשם לא מצדיקים תשלום כספי, אבלכנראה לא קראת עד הסוף. בסוף הכתבה מוסבר למה גובים על זה כסף. הסיבה היא שזה לא בבל והקופות לא מקבלות על זה כסף ממשרד הבריאות…
עצוב שכך פני הדברים, שאנשים שמקבלים אישור רפואי שאין משהו אחר להציע להם אינם זכאים למימון הקופות.
מצוין הגיע הזמן לעזור לחולים שהכדורים לא עוזרים להם אני חושבת שזה רק טוב ,מי שמגיע לו תנו לחיות במקום כל הכבוד
מה עושים אלה שמקבלים קיצבת נכות ולא יכולים לשלם סכומים כאלה.
בקושי תרופות מרשם הם יכולים לקנות.
מה עם פיברומיאלגיה וטרשת רגילה ועשרות פריצות דיסק וכל הבעיות האפשריות ועדיין לא מאשרים??