מרכז דוידסון שבגן הארכיאולוגי בירושלים פותח שוב את שעריו למבקרים לאחר שלוש שנים בהן היה סגור לעבודות. המרכז המחודש ממוקם בעיר העתיקה בירושלים, למרגלות הר הבית ויאפשר למבקרים לגלות את עיר המקדש, באמצעות שילוב ייחודי של ממצאים ארכיאולוגיים עתיקים הנחשפים לראשונה לציבור, טכנולוגיה חדשנית, עבודות אמנות וגלריות אינטראקטיביות ועוד
״בין המוצגים במקום ניתן להתרשם ממטבע נדיר וייחודי שייחשף לראשונה לציבור, שטבע המלך החשמונאי האחרון, מתתיהו אנטיגונוס השני, ושעליו תיאור של מנורת בית המקדש. זהו, למעשה התיאור האומנותי הקדום ביותר של המנורה, והוא קדם ב-107 שנים לחורבן בית המקדש השני". מסביר ד"ר יובל ברוך, ראש מנהל ארכיאולוגיה ברשות העתיקות, מחופרי האתר ואוצר המרכז.
עוד מרחיב ד"ר ברוך: "ממצא ארכיאולוגי נוסף המוצג לראשונה מאז שנחפר בשנות החמישים הוא קטע טיח ממערת קבורה מימי בית שני, המוכרת בשם 'קבר יאסון', שעליו חמש חריתות של מנורות".
מרכז דוידסון יציג ממצאים ארכיאולוגים קדומים מימי בית ראשון, ביניהם כתובות עתיקות הנושאות את שם העיר הקדום – 'ירשלם'. המבקרים ייהנו מגלריה שלמה המוקדשת לסיפור הולדתה של המנורה.
הגן הארכיאולוגי של ירושלים הוא החשוב והמרכזי מבין האתרים הארכיאולוגיים במדינת ישראל. בשל חשיבותו הארכיאולוגית, ההיסטורית והתרבותית, מגיעים לגן מדי שנה מאות אלפי מבקרים. החברה לפיתוח הרובע היהודי יצרה את חווית המבקרים בעיר העתיקה, כולל אזור הכותל המערבי, מרכז דוידסון והגן הארכיאולוגי. את פרויקט השיפוץ של המרכז, שכלל את הרחבת הבניין והצגת תכנים חדשים, הובילה רשות העתיקות במימונה של קרן ויליאם דוידסון.
הכותל הדרומי, שלמרגלותיו משתרעים הגן הארכיאולוגי ומרכז דוידסון, נמצא גם הוא במוקד התצוגה. בימים בהם פעל בית המקדש, כותל זה היה המרכזי מבין שאר כתלי מתחם הר הבית, ודרך שעריו, המוכרים כשערי חולדה, נכנסו עולי הרגל למתחם המקודש לקיים את מצוות הבאת המנחות בחגים ובמועדים אחרים.
*דארין מקיבר, נשיא ומנכ"ל קרן וויליאם דוידסון:*"אנו נרגשים להכריז על פתיחתו מחדש של מרכז דוידסון, המציע חוויה ייחודית ומרתקת להיסטוריה העשירה והמגוונת של ירושלים באמצעות אוצרותיה הארכיאולוגיים. אנו מאמינים שהמוזיאון יהווה יעד תרבותי חשוב לתיירים ולמקומיים כאחד, ואנו מצפים לחלוק עם קהל המבקרים את הסיפורים והתגליות על עברה של ירושלים. קרן דוידסון גאה להמשיך לקדם את החזון של מיסדה, ולפתח את הפארק הארכיאולוגי בירושלים".
הרצל בן-ארי, מנכ"ל החברה לפיתוח הרובע היהודי: "לאחר שנות עמל רבות, אנו גאים לפתוח מחדש את מרכז דוידסון שבגן הארכיאולוגי. הודות לכל השותפים מוצג בו הסיפור המרגש של ירושלים, הר הבית וזיכרון המקדש במקצועיות ובחדשנות והוא מהווה עדות חיה לחזונו של מר דוידסון, והוא פותח פרק חדש ומרגש באתר אליו עלו ונכספו יהודים שנות דור".