קמפיין גיוס תרומות לבית הספר החברתי לנשים במצבי זנות ואלימות
שישים ואחת כתובות מגורים בשלושים שנה. לא מדובר בהצעה לאתגר ויראלי אלא בסיפור חיים של אשה אחת. ומהי כתובת אם לא עוגן? מה אמור להיות בית, אם לא תחושה של בטחון, יציבות, חום ואהבה? שישים ואחת כתובות מגורים הן סיפור של חיים של הדרה חברתית, הזנחה וסיכון, אי יציבות וחיפוש אחר קרקע בטוחה.
זה הסיפור של בת אל ושל לפחות 16,000 נערות ונשים בישראל שנמצאות במצבי זנות ואלימות. השימוש במונח מצבי זנות ואלימות הוא מכוון. בציבור הרחב נוח לנו יותר לתייג אותן כ- זונות, להטיל עליהן את האחריות ואת האשמה. אם הציבור היה מכיר את הנסיבות שהובילו אותן למצבן, היה מבין את הטעות שבתיוג:
רבים מהמקרים רצופים בהזנחה ופגיעות דווקא במקום שאמור להיות בטוח ועל ידי מי שאמורות ואמורים לתת אהבה, כוח וביטחון.
הן מתויגות ונדחקות לשוליים החברתיים היכן שנשים נמצאות בסיכון מוגבר.
למרות זאת, ישנן נשים שלא איבדו תקווה לממש את החיים שהן רוצות לעצמן לשרוד את החיים ואפילו חולמות על לצאת ממצבי הזנות והאלימות. רבות מהנשים לא מתייאשות ומבינות היטב: לעשות את השינוי זה כמו להזיז הר.
אבל רבות מהן חסרות את הניסיון והקשרים לרכוש מקצוע, ונעדרות סביבה תומכת וחיובית שתעודד אותן לצעוד את הצעדים הראשונים. מי יתייחס ברצינות למועמדת שהקו״ח שלה מסתכם בשורת ניסיון אחת: זנות? מי אמר שאחרי שיצליחו לפרוץ מחסומים פנימיים כמו חרדות ופוסט טראומה, וחיצוניים שהחברה מציבה בפניהן, ההצלחה תישמר?
הן זקוקות כמו כולנו לעצה, הכוונה ואוזן קשבת כדי שיוכלו להתמודד עם הקשיים שבטוח יהיו.
כדי לתת מענה לריק החברתי הזה, הקמנו את עמותת ״המכללהּ״ ב-2016.
איריס שטרן לוי וטל חמווי חלמו ובנו את ״המכללהּ״ בית ספר חברתי לנשים היוצאות ממצבי זנות ואלימות. ידע הוא כח וכל אשה שמתאמצת להפוך את חייה לפי רצונה היא אשה עם עוצמות שלא ייאמנו.
המטרה שלנו ברורה: ליצור עבור הסטודנטיות של ״המכללהּ״ הזדמנויות תעסוקה באמצעות הכשרות מקצועיות וליווי תעסוקתי. אנחנו במכללה פותחות עבור ההצלחה שלהן כל דלת אפשרית, על מנת שיוכלו להפוך לסטודנטיות מבחירה. אנחנו מעניקות להן את כל הכלים שהן צריכות כדי לעשות את המהפכה שהן בוחרות לעשות בחייהן.
כ-150 נשים בשנה עושות מהפיכה בחייהן ונהיות סטודנטיות בבית הספר בתל אביב יפו והן מגיעות מכל הארץ. יחד עם נשות ואנשי מקצוע מופלאות הפועלות בהתנדבות, אנו מכשירות אותן במגוון רחב של מקצועות, כגון; ניהול משרד, תומכות חינוך לגיל הרך, שזירת פרחים, הכנה להוראת פילטיס, טכנאות אופניים.
75% מהן ממשיכות בעבודה לאחר שנקלטו, לא במעט בזכות הליווי המתמשך של צוות ״המכללהּ״.
מהפכה אמיתית, כזו שהופכת סדרי עולם סטיגמתיים ומפלים, דורשת אומץ וחוסן, תכונות שיש לסטודנטיות שלנו בשפע. אנחנו יודעות שיש עוד אלפי נשים שרוצות לעשות את השינוי בחייהן ואנחנו רוצות ליצור הזדמנויות עבורן גם באזורים אחרים בישראל. לכן ״המכללהּ״ פורצת את הגבולות של עצמה ומתעתדת להקים סניף פעילות חדש לנשים במצבי זנות ואלימות בחיפה וזו בשורה גדולה!
עלות הקמת הסניף בחיפה עומדת על 300,000 ₪. חצי מהסכום מובטח לנו ממקור נוסף אם נצליח לגייס לפחות 150,000 ₪ מהקהילה שלנו.
עזרו לנו לעשות מהפכה בחייהן של נשים במצבי זנות ואלימות.
תרמו ל ״המכללהּ״, בית ספר חברתי שעושה מהפיכה.