השבוע התקיים המפגש הראשון להזנקת התוכנית האסטרטגית לשיתוף פעולה בתחום הבריאות בין ארה"ב לישראל בהשתתפות גורמים בכירים ממערכות הבריאות והממשל, התעשיה והאקדמיה של שתי המדינות. המפגש החשוב, בהנחיית עודד רוז, מנכ"ל לשכת מסחר ישראל-אמריקה נערך בו-זמנית בוושינגטון ובתל אביב ושודר ברשת, ונשאו בו דברים סגנית שר הבריאות האמריקאי הגב' דואן אוקונל, גב' סטפני האלט, סגנית שגריר ארה"ב בישראל, ד"ר אשר שלמון, מנהל היחב"ל של משרד הבריאות וד"ר אסנת לוקסנבורג, מנהלת החטיבה לטכנולוגיות רפואיות מידע ומחקר במשרד הבריאות. בנוסף, התקיים פאנל בהובלתה של גב' אסתי שלי, ראשת האגף לבריאות דיגיטלית במשרד הבריאות, בנושא חדשנות וקישוריות האקוסיסטם במערכת הבריאות בישראל
מפגש זה פותח את שלב היישום של הסכם שיתוף הפעולה הבין-ממשלתי, אשר הובל ע"י המחלקה ליחסים בינלאומיים של משרד הבריאות, בראשות ד"ר אשר שלמון
מנהלת חטיבת טכנולוגיות רפואיות, מידע ומחקר במשרד הבריאות, ד"ר אסנת לוקסנבורג: "שיתוף הפעולה בין משרד הבריאות הישראלי למקבילו האמריקאי הוא נדבך חשוב בהתמודדות של שתי המדינות עם אתגרי הבריאות הגלובליים ואלו המקומיים. הטכנולוגיות הרפואיות המפותחות בישראל ומערכת הבריאות הישראלית מהוות אבן שואבת למחקר ופיתוח והשקעות בינ"ל, ואנו רואים בשיתוף הפעולה בתחום זה מהלך שיתרום לקידום המחקר והרפואה בישראל וכן ליכולת לספק רפואה מיטבית לאזרחי ישראל".
מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-אמריקה עודד רוז: "שיתוף פעולה אסטרטגי נרחב בתחום הבריאות הוא צו השעה, בטח ובטח לנוכח איומי סייבר משותפים ומגיפות גלובליות, ואנו נעים משיתופי פעולה ברמה טקטית אל הרמה האסטרטגית בין הממשלות, המערכות והתעשיות שכבר יודעות לשתף פעולה בתחומים אחרים בצורה יוצאת מן הכלל. פרויקט זה נולד מתוך שיתוף פעולה של משרדי הבריאות האמריקאי והישראלי, רשת בתי החולים של מסצ'וסטס, שגרירות ארה"ב, לשכת מסחר ישראל-אמריקה וארגוני בריאות נוספים".
התוכנית שהוזנקה ויצאה לדרך במימון הקונגרס האמריקאי דרך משרד הבריאות והשירותים החברתיים של ארצות הברית, נועדה להעצים את שיתוף הפעולה המבוסס בין מערכות הבריאות הישראלית והאמריקאית, לקדם פתרונות וחשיבה אסטרטגית הוליסטית בתחומי הרפואה השונים, וליצור יוזמות חדשות משותפות התומכות בחדשנות. במהלך הכנס דובר רבות על מינוף שיתופי פעולה בין עולמות הבריאות ע"י שימוש בנתונים והגנה מפני איום מתקפות הסייבר על מתקני הבריאות, תמיכה ברגולציה וחדשנות ע"י שימוש בדיווחי זמן-אמת וגיבוש תכניות להגברת המוכנות של מערכות הבריאות המקומיות לעתות חירום על מנת לספק פתרונות טובים יותר עבור מטופלים.
קרדיט צילום: רוית תורכיה