img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
temperature icon 23°

web2infoבריאותהמנצחים בגמר תחרות Bio-Mix 2022: בדיקה ביתית המבאחנת את סרטן השד באמצעות טיפת חלב אם ומערכת לגילוי מוקדם של מחלות באמצעות טכנולוגיה המבוססת על סנסור ביולוגי
בריאות

המנצחים בגמר תחרות Bio-Mix 2022: בדיקה ביתית המבאחנת את סרטן השד באמצעות טיפת חלב אם ומערכת לגילוי מוקדם של מחלות באמצעות טכנולוגיה המבוססת על סנסור ביולוגי

בחמישי (15/9) התקיים גמר תחרות Bio-Mix 2022 בה התמודדו המיזמים החדשניים בתחומי הביוטק והביו-רפואה עליהם עמלו כל השנה דוקטורנטים מצטיינים בתחומם מאוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע ועוד

השופטים בתחרות: פרופ׳ רונית סצ׳י-פאינרו, דירקטור המרכז לחקר הסרטן, אוניברסיטת תל אביב וחברת בורד של טבע, פרופ׳ ורדה שלו, cmo, Alike.Health, בניימין סופר, מנכ״ל IchilovTech, דר. דיויד וילסון, ראש ה-Discovery מחקר ופיתוח גלובלי טבע, גילה טולוב, שותפה, מנהלת תחום Health Tech מקינזי.

המיזם שזכה על פי בחירת הקהל MilCheck

בדיקה ביתית המאבחנת סרטן שד על בסיס טיפת חלב אם.
מיה ליניאל, דוקטורנטית בפקולטה לביולוגיה בטכניון, יזמה בדיקה ביתית המאבחנת סרטן שד על בסיס טיפת חלב-אם.
מחקרים אקדמיים שבוצעו במכוני מחקר בינלאומיים מצאו עדות לכך שכמה חלבונים בחלב-אם משתנים בנוכחות תאים סרטניים. בדיקה שמאתרת שינויים אלו תיתן אינדיקציה לנוכחות תאי סרטן.
כשהייתה בהיריון היא הרגישה גוש קטן בחזה, ניגשה אל הרופא שאמר לה שהיא צריכה להמתין חצי שנה מסיום ההנקה כדי לדעת אם הגוש סרטני, מכיוון שאין אפשרות לאבחן את סרטן השד בזמן היריון והנקה. זו הסיבה שחשבה על רעיון של בדיקה מהירה, שתוכל לאבחן סרטן שד בעזרת טיפה של חלב-אם.

 

המיזם שזכה בבחירת השופטים Circulate

שהוביל שובל מיארה דוקטורנט במכון ויצמן במחלקה לביולוגית מולוקלורית של התא.
זאת מערכת לגילוי מוקדם של מחלות . המבוססת על גישה היברידית לגילוי שיירי מולקולות DNA חופשיות בנוזלי הגוף וטכנולוגית סנסור ביולוגי להגברת הרגישות המבוססת על CRISPR-CAS.

התחרות היא חלק מפורום הסטודנטים הארצי ה- BioInnovators שהוא פרי שיתוף פעולה זו השנה השלישית בין חברת טבע, קהילת דיגיטל ראש ובראשה פרופ' ישע סיון, לוהאקדמיה בישראל בתחומי מדעי החיים והרפואה. הפורום כולל בכל שנה כ-30 סטודנטים מצטיינים שנבחרים בקפידה על ידי האוניברסיטאות ועוברים במהלך השנה תהליך אינטנסיבי של מנטורינג, סדנאות ומפגשים לפיתוח היזמות וההבנה עסקית. הסטודנטים לומדים באופן מעשי על ידי הבאת רעיונות פרי יצירתם כיצד להפוך רעיונות אלה למוצרים ופתרונות חדשניים. בגמר ישפטו מיטב המוחות הישראלים והבינלאומיים בתחומי הרפואה, המדע והפיננסים.




 

ד"ר דנה בר-און, מנהלת קשרי האקדמיה של טבע בחטיבת המו"פ הגלובלית: "אנחנו נרגשים להיות שותפים זו השנה השלישית בתהליך המשלב את הקהילה המדעית והמוחות המבריקים הצעירים של האקדמיה הישראלית, תהליך בו רעיונות מדעיים מתורגמים להמצאות ופתרונות יישומיים רפואיים. אנחנו מאמינים שהפוטנציאל הגלום בפיתוח החשיבה המחקרית-אקדמית לכדי פתרונות רפואיים ישימים הוא אדיר ושמחים להוביל את התהליך".

דרור בין ראש רשות החדשנות:" ישראל מפתחת תחומים חדשים לתוך העתיד — ורפואה יהיה אחד מהם. מכאן החשיבות של תוכנית טבע לזיהוי וטיפוח יזמי BIO".

מיה ליניאל, דוקטורנטית בפקולטה לביולוגיה בטכניון: ״אני נרגשת לזכות באהבת הקהל ומאוד שמחה שהאמינו ברעיון שלי. המיזם הזה קרוב לליבי ויכול לעזור להמון נשים בגילוי מוקדם של סרטן שד ולהציל חיים״.

שובל מיארה דוקטורנט במכון ויצמן במחלקה לביולוגית מולוקלורית של התא: ״אחת הבעיות הגדולות בעולם הרפואה היא פערי הזמן בגילוי ואבחון של מחלות עד הטיפול בהם. היכולת לאבחן מחלות בצורה פשוטה ומהירה תוכל להשפיע על אפקטיביות הטיפול בחולים.

הירשם
דווח על
guest
0 תגובות
הצג את כל התגובות
למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות