img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
24°

web2infoבריאותמנהיגי העתיד של תחום הביוטק מציעים את הפיתוחים המדעיים שיוכלו לשנות את פני הרפואה
בריאות

מנהיגי העתיד של תחום הביוטק מציעים את הפיתוחים המדעיים שיוכלו לשנות את פני הרפואה

בדיקה שתאבחן את סרטן השד בעזרת טיפת חלב, גישה חדשנית לטיפול מכוון במוח בסכיזופרניה, בינה המלאכותית שתסייע באבחון מוקדם של מחלות – חמישה פרויקטים חדשניים מתמודדים השנה בגמר תחרות ה- Bio-Mix 2022 ד"ר דנה בר-און, מנהלת קשרי האקדמיה של טבע בחטיבת המו"פ הגלובלית: "הדור הצעיר של החוקרים באקדמיה חושב היום באופן יזמי הרבה יותר – אנחנו מאמינים שניצול הפוטנציאל הגלום בפיתוח החשיבה המחקרית-אקדמית לכיוון פתרונות יישומיים הוא המפתח לפריצות הדרך הבאות בתחום

 

 

ב-15 בספטמבר יתקיים גמר תחרות Bio-Mix 2022 בה יתמודדו המיזמים החדשניים בתחומי הביוטק והביו-רפואה עליהם עמלו כל השנה דוקטורנטים מצטיינים בתחומם מאוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע ועוד.
התחרות היא חלק מפורום הסטודנטים הארצי ה- BioInnovators שהוא פרי שיתוף פעולה זו השנה השלישית בין חברת טבע, קהילת דיגיטל ראש ובראשה פרופ' ישע סיון, לוהאקדמיה בישראל בתחומי מדעי החיים והרפואה. הפורום כולל בכל שנה כ-30 סטודנטים מצטיינים שנבחרים בקפידה על ידי האוניברסיטאות ועוברים במהלך השנה תהליך אינטנסיבי של מנטורינג, סדנאות ומפגשים לפיתוח היזמות וההבנה עסקית. הסטודנטים לומדים באופן מעשי על ידי הבאת רעיונות פרי יצירתם כיצד להפוך רעיונות אלה למוצרים ופתרונות חדשניים. בגמר ישפטו מיטב המוחות הישראלים והבינלאומיים בתחומי הרפואה, המדע והפיננסים מטרת פורום ה-BioInnovators היא לחבר בין המעבדה לחיים האמיתיים, ולגשר על הפער בין המצאה מדעית מבטיחה למוצר או תרופה היוצאים אל השוק. הפורום חושף את הדוקטורנטים לעולמות הביוטק והיזמות ומעניק להם את הכלים והחשיפה לקדם רעיונות אלה. פורום ה-BioInnovaotrs הוא רק נדבך אחד בשת"פים המתרחבים של טבע עם הקהילה המדעית בארץ: טבע החלה יותר מ30 שיתופי פעולה אסטרטגיים בשלוש השנים האחרונות בתחומי הסרטן, אימונותרפיה, מערכת העצבים המרכזית ונשימה. עם חוקרים מובילים בארץ שמתמקדים בעיקרם בפיתוח תרופות חדשניות ל-pipeline העתידי של טבע, חלק משיתופי הפעולה נתמכים גם על ידי הרשות לחדשנות.

ד"ר דנה בר-און, מנהלת קשרי האקדמיה של טבע בחטיבת המו"פ הגלובלית: "אנחנו נרגשים להיות שותפים זו השנה השלישית בתהליך המשלב את הקהילה המדעית והמוחות המבריקים הצעירים של האקדמיה הישראלית, תהליך בו רעיונות מדעיים מתורגמים להמצאות ופתרונות יישומיים רפואיים. אנחנו מאמינים שהפוטנציאל הגלום בפיתוח החשיבה המחקרית-אקדמית לכדי פתרונות רפואיים ישימים הוא אדיר ושמחים להוביל את התהליך".




 

הפרויקטים שיתמודדו בתחרות הגמר:

• MilCheck
בדיקה ביתית המאבחנת סרטן שד על בסיס טיפת חלב אם

• Circulate
מערכת לגילוי מוקדם של מחלותהמבוססת . המבוססת על גישה היברידית לגילוי שיירי מולקולות DNA חופשיות בנוזלי הגוף וטכנולוגית סנסור ביולוגי להגברת הרגישות המבוססת על CRISPR-CAS.

• DopaTag
פיתוח תרופה לסכיזופרניה המבוססת על גישה חדשנית ליצירת נשאי תרופות שיכוונו ליזור הספציפי הפגוע במוח אצל החולים ויכילו בתוכם כמטען, חלבון טבעי הנמצא בנוירונים ויכול לווסת את פעילותם. הגישה התרפואיטית המוצעת מתמקדת בהפחתת התסמינים החיוביים של סכיזופרניה כמו הזיות ואשליות ומנגד לא תגרום להחמרה של הסימפטומים השליליים של המחלה כגון התרחקות חברתית ואנהדוניה.

• ResponSulin
יצירת ננו חלקיקים חכמים לשחרור מבוקר של אינסולין באמצעות מיקרו מחטים. השחרור עתיד להיות מושהה ומבוקר על ידי הגוף עצמו, ויתבצע בהתאמה לרמת הגלוקוז בדם.

• LUSID
שילוב של אולטרסאונד עם בינה מלאכותית (AI) שתתמקד בשיפור וניקוי תדרי התמונה על מנת להפיק תמונת אולטרה-סאונד ברורה ומדויקת יותר ולזרז את פענוחה.

guest
0 תגובות
הצג את כל התגובות
למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות