היום, יום ראשון ה-3 ביולי 2022 מודיעה חברת הפודטק Wilk על יציאה לפרויקט חדש במסגרתו תפתח ותייצר החברה את היוגורט המתורבת הראשון מסוגו, יוגורט המכיל שומן חלב מתורבת. המוצר ישמש בשלב הראשון להדגמה בחברה ובשלב הבא תיבחן האפשרות להגברת היצור לשם שיווקו לקהל הרחב.
היוגורט המבוסס על שומן מתורבת מתרבית תאים הוא מוצר קונספט ראשון מסוגו שעתיד להחליף באופן מלא את הצורך בבעלי חיים ויכיל לראשונה את רכיב השומן המתורבת שהינו רכיב מרכזי וחשוב במגוון אספקטים. ראשית, שומן חלב הוא אחד המרכיבים המועילים והחשובים ביותר בחלב וזאת בשל המקור העשיר שלו לנוגדי חמצון, תכונות אנטי דלקתיות ואנטי קרצינוגניות, ומטריצה של מאקרו ומיקרו-נוטריינטים חיוניים. שנית, שומן הוא הגורם העיקרי לספיגה של ויטמינים חשובים כמו ויטמין D,E ואפילו סידן בדם. בנוסף, נתונים מעידים שלשומן חלב יש תפקיד חשוב בשיפור ההתפתחות הנוירו-עצבית של תינוקות. עבור מבוגרים, בשל העובדה שמוצרי חלב עתירי שומן עשירים בנוגדי חמצון, נמצא קשר הדוק בין הפחתת צריכת מוצרי החלב להגברת הסיכון לחלות בסרטן.
"זמן לחשוב" עם רוית גופמן ותומר אייזן מנכ"ל חברת הפודטק המובילה Wilk: זה לא חלום! אנחנו בדרך לייצור חלב אמיתי מבוסס תא
- 2,962
התהליך צפוי להמשך כ- 6 חודשים, כשמטרתו הפיתוח היא לשלב שומן נקי במוצר ולהציגו לציבור. במהלך הרבעון השלישי לשנת 2022 החברה צפויה להגדיל את כושר הייצור של שומן מתורבת במתקני Wilk וביסוס תהליך הפרדת השומן המתאים לשימוש במוצר מזון. ברבעון האחרון לשנה זו יפתחו מוצר מזון היברידי המאפשר שילוב מרכיבי שומן חלב מתורבת וישולב שומן חלב מתורבת נקי במוצר תוך הצגתו לציבור.
היתרונות של שומן החלב בתזונה של תינוקות ומבוגרים ברורים, והיכולת של Wilk לייצר חומר תזונה חיוני זה, ללא תלות בבעלי החיים, תשנה את האופן בו תעשיית החלב והצרכנים נהנים ממנו. בנוסף לפריצת הדרך של חברת Wilk המתמקד בשילוב שומן חלב מתורבת הזהה בערכיו לשומן חלב מן החי, בחברה פועלים במקביל להאצת ייצור שומן חלב אנושי מתורבת.
מנכ"ל חברת Wilk טכנולוגיות בע"מ, תומר אייזן: "אנו נרגשים להתניע את הפרויקט הייחודי, מדובר בפריצת דרך משמעותית, שכן אנו החברה הראשונה בעולם שתפתח מוצר חלב שמכיל שומן חלב מתורבת ( זהה בהרכבו לשומן חלב פרה). אנו נמשיך להשקיע מאמצים ומשאבים על מנת להמשיך ולעמוד ביעדי החברה שהינם ייצור רכיבי החלב וחלב אם מתורבתים שיסייעו לשותפים שלנו ולתעשיות לייצר מזון בריא יותר שבמקביל ישמור על יציבות כדה"א ובעלי החיים."