אחרי שלושה סניפים מצליחים בבית שמש ובבית"ר עילית פתחה משולשים סניף נוסף, בדרך לפריסה ארצית: "דווקא עכשיו יש רעב לאיכות ולמחירים שלנו. אין סיבה שמשפחה לא תסגור ערב משביע ומזין ב-150-100 שקלים".
המסעדות בארץ הרגילו אותנו שארוחה טובה היא הוצאה כבדה. אבל רשת צומחת של מזון חלבי כשר ואיכותי, עם סניפים בשירות אקספרס ומוקד משלוחים ארצי, מוכיחה שאפשר גם אחרת. "היה לנו חשוב להביא בשורה", אומר אדם ביטון, בעלי משולשים, המונה (בינתיים) ארבעה סניפים מצליחים באזור בית שמש-מודיעין. "רצינו לתת לאנשים אפשרות ליהנות מאוכל איכותי במחירים שפויים, ולראות אותם חוזרים אלינו בתדירות גבוהה. והם חוזרים".
כשאדם מדבר על "מחירים שפויים", זה בהחלט בלשון המעטה. הנה כמה דוגמאות למה שאפשר למצוא אצלו במסעדות:
- 4 פסטות + 4 פחיות ב-109 שקלים
- 3 פיצות משפחתיות (אבל באמת משפחתיות, בלי כוכביות) ב-99 שקלים
- פילה סלמון נורבגי ברוטב טריאקי על קוביות תפו"א או ירקות מוקפצים ב-39.90
- טוסטים ופוקצ'ות במגוון מילויים ותוספות ב-28-30 שקלים
- סלט בטטה קריספית עם שרי, בולגרית וגרעינים קלויים ב-30 שקלים
- סלט טונה או יווני קלאסי ב-30 שקלים
- וגולת הכותרת: ארוחה משפחתית של פיצה + פסטה + סלט + הום פרייז ב-99 שקלים.
קל להתבלבל ולחשוב שמחירים כאלה מחייבים התפשרות באיכות. אלא שאריק לוי, שותפו של אדם, מתחייב כי למרות המחיר, הנמוך לעיתים ב-50% ויותר מהמתחרים, הרשת עושה שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר שיש: 100% מוצרלה בפיצה, פטריות טריות ("חס וחלילה משימורים", הוא אומר) ועוד. לצד כל אלה מקפידים מנהלי הסניפים על רמת תחזוקה וניקיון מירבית: "גם הסניף הכי ותיק שלנו נראה כאילו נפתח אתמול, עם אווירה נעימה ופשוט כיף לשבת. אנחנו מתעסקים באוכל, ניקיון ושירות זה אל"ף-בי"ת מבחינתנו".
משולשים יצאה לדרך באוקטובר 2016 במתחם שער העיר בית שמש. ההצלחה הייתה מיידית, ועד מהרה הצטרף הסניף השני ברמת בית שמש. מסעדה שלישית נפתחה בבית"ר עילית ב-2019. בדצמבר 2020, בעיצומה של מגיפת הקורונה – תקופה שאופיינה בעיקר בסגירת מסעדות – נחנך הסניף הרביעי בקניון עזריאלי מודיעין. "הבנו שדווקא בתקופה כזאת יש רעב, תרתי משמע, לתפריט שלנו", אומר אדם. "תגברנו את המשלוחים ועבדנו נון סטופ. ברוך השם, המחזורים היו יפים ולא נאלצנו להוציא עובדים לחל"ת".
מוקד המשלוחים נבנה כבר משלב מוקדם כמערך ארצי המשרת את כל הסניפים: "היה לנו חשוב שמי שמתקשר להזמין או לברר דבר מה בקשר להזמנה יקבל מענה מהיר ויעיל, ולא ימתין דקות ארוכות על הקו עד שמישהו מהמטבח יתפנה לענות לו כשרעש הסירים ברקע". כל הסניפים סגורים בשבת ומקפידים הקפדה יתרה על נושא הכשרות (הכשר הרב לנדא בסניפי בית שמש ובית"ר עילית וכשר למהדרין בהשגחת הרב אלבז ובד"צ בית יוסף במודיעין). הרשת מציעה גם מגשי אירוח לאירועים.
את הסניפים הבאים מתכוונים הבעלים להוציא לזכיינים שילמדו את הקונספט, יעתיקו ויישמו אותו בליווי צמוד שלהם, לאחר חפיפה ארוכה ומסודרת בסניף פעיל. כזכיינים הראשונים סומנו מנהלי הסניפים הקיימים ועובדים מצטיינים. "חשוב לנו לקדם את החבר'ה שצמחו אצלנו, חלקם התחילו בלי ניסיון כלל והתקדמו מבפנים. פשוט תענוג לראות אותם".
חלום ילדות שהתגשם
צמד המייסדים – אריק, השף של הרשת ומי שמתפעל את הסניפים, ואדם, האחראי על הצד הניהולי-תפעולי-שיווקי – הם חברים עוד מגיל הגן. "למדנו יחד, שרתנו יחד, גרנו יחד, התחתנו בהפרש של חודשיים, כל אחד מאיתנו אב לשלושה – לפתוח עסק יחד היה חלום ילדות שהתגשם", הם אומרים. אדם מודה שבתחילת הדרך היה סקפטי: "הגעתי מרקע אחר לגמרי. השתכנעתי להיכנס לזה רק כשמצאנו את הנוסחה למשהו אחר, לא עוד שחקן בג'ונגל".
כשהוא נשאל איך עושים את הקסם – גם טעים ואיכותי וגם זול – ואם לא מדובר רק במחירי כניסה לשוק שיעלו לאחר שנתמכר, אדם צוחק: "בדיוק להיפך! אנחנו מוסיפים כל הזמן מבצעים שרק מוזילים את ההצעה. מתברר שאפשר לעשות רווח יפה, לצמוח ולהתרחב גם בלי לקחת מהלקוחות 60 שקלים על סלט או 600 לארוחה משפחתית. משפחה יכולה לשבת אצלנו בכיף, או להזמין דרכנו משלוח, גם פעמיים-שלוש בשבוע ולצאת עם 150-100 שקל בערב. הם מרוצים, אנחנו מרוצים, זה מודל עסקי מצוין ושווה את הכול".
בימים אלה ממשיכה הרשת להרחיב את פעילותה ואת פריסתה הארצית ויוצאת בקול קורא לזכיינים. מודל הזכיינות יאפשר פתיחה של סניפים חדשים תוך שמירה על העקרונות והקווים המנחים. "המטרה שלנו היא להגיע עם השירות לכל בית בישראל", אומר אדם ומתחייב: "נמשיך להקפיד על הסטנדרט הגבוה שהצבנו, לצד הערכים החברתיים".
להורדת אפליקציית משולשים סרקו את הקוד
כתבות נוספות בסדרה: