כעו״ד שעיקר עיסוקו במקרקעין, שיחות רבות מתחילות במשפט "אני רוכש דירה מקבלן, גם ככה אני משלם אלפי שקלים לעו"ד שלו, למה אני צריך לשלם עוד לעו"ד מטעמי על ייצוג?".
להלן אגע במספר נקודות מהותיות לעסקת רכישה מקבלן:
- כאשר מגיעים למשרד המכירות, לא חותמים על שום מסמך (לדוגמה "הצעת רכישה") לפני שמתייעצים עם עו"ד מקרקעין. ניתן לבקש לתקן את הצעות הרכישה, ואף רצוי. בקשו להתייעץ עם עו"ד מטעמכם לפני החתימה.
- חוזה המכר שיתקבל מעוה"ד של הקבלן או היזם, בד"כ באורך עשרות עמודים, ומנוסח לטובת הקבלן או היזם באופן כמעט בלעדי. עו"ד מקרקעין יוכל לבקש שינויים בהסכם המכר כך שהרוכש יהיה מוגן יותר.
- רכישת דירה מקבלן כוללת בתוכה המון מושגים, אשר אינם ברורים למי שלא עוסק בתחום. למשל, מפרט מכר, חוק המכר, ליווי בנקאי, פנקס שובריםוכו' המון מושגים חדשים, שמאוד קשה לעקוב מה כל אחד אומר. עו"ד שיהיה קשוב לרוכש, ויידע להסביר מה כל מושג אומר בשפה פשוטה, ואיך כל דבר משפיע עליו, יוכל לחסוך הרבה כאב ראש ותסכול.
- דירות רבות שנקנות מקבלן, מצויותבאזורים חדשים בערים השונות. יש חשיבות עליונה שעוה"ד בעסקה, אשר תחום עיסוקו במקרקעין, יבדוק את ההוראות השונות החלות על הקרקע. כך יוכל הרוכש לקבל מצג מקיף לגבי הסביבה של הדירה בשנים הבאות.
- בניגוד לרכישת דירה יד שנייה, כשרוכשים דירה מקבלן הדירה בד"כ עדיין לא בנויה, ונמצאת "על הנייר". עו"ד מקרקעין יידע לשקף לרוכש מה הוא קונה מבחינה רישומית, מתי יוכל למכור את הזכות שלו ומה הסטנדרט של הבנייה אליו מתחייב הקבלן.